--DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ--

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin öncülüğünde başlatılan #DilimizinZenginlikleriProjesi  kapsamında Kasım ayında  okulumuzda  pano çalışması yapıldı.  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimizin öğrencilerimizle birlikte hazırladıkları panoda projenin tanıtımı yapılırken proje kapsamında yapılacak olan etkinlikler sergilendi. Projede Safahat, Divan-ı Lügatit Türk, Kutadgu Bilig, Yunus Eme Divanı okumaları, deyimler ve atasözleri çalışmaları, beyit ezberleme etkinlikleri yapılacaktır.Pano öğrencilerimizin ilgisini çekiyor. Okulumuza geldiğinizde incelemeyi unutmayın.

19.12.2023 114

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin öncülüğünde başlatılan #DilimizinZenginlikleriProjesi kapsamında okullumuzda "Bilen Oturur Etkinliği" gerçekleştirildi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz sınıflarda öğrenilen konulardaki bilinmeyen kelimeleri tahtaya yazarak öğrencilerin  kelimelerin eşanlamlısını bulmalarını isted. Sorulan eş anlamlı kelimeyi bulan öğrencinin yerine oturduğu etkinlik bütün kelimeler bulunana kadar devam etti. Etkinlikle öğrencilerimiz hem heyecanlı ve eğlenceli vakit geçirdi hem de dilimizin zenginlikleri konusunda farkındalık geliştirerek kelime dağarcıklarını geliştirdiler.

19-12-2023 19-12-2023 19-12-2023

19-12-2023

Bakanlığımızın yürüttüğü " Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında kültürümüzün inşasında önemli yer tutan sanatçı ve eserlerini öğrencilere tanıtarak öğrencilerimizin bu değerli eserlerden faydalanmalarını sağlayacak etkinlikler düzenledik.  "Klasik Eser Okumaları" etkinliği çerçevesinde yapılan çalışmalarda öğrencilere " SİYASETNAME, SAFAHAT, AHLAK DERSLERİ, LEYLA VÜ MECNUN..." gibi önemli eserleri tanıtarak bu eserlerin önemini vurgulamaya çalıştık. Öğrencilerimizin katkılarıyla eserlerimizin görsellerinin ve açıklamalarının olduğu bir okuma köşesi oluşturduk.

19-12-2023 19-12-2023