TÜBİTAK'ta TÜRKİYE 2.LİĞİ - (SAKARYA'DA DERECE ALAN TEK OKUL)

TÜBİTAK'ta TÜRKİYE 2.LİĞİ - (SAKARYA'DA DERECE ALAN TEK OKUL)

2018 yılında Sosyoloji alanında Türkiye 1.'si olan Sakarya Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi bu yıl da  6-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri final yarışmasında 804 proje arasından Psikoloji alanında Türkiye 2.'si oldu.

13.07.2020 710

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Öğrencileri Sinemnur Yavrum ve Emine Erdoğan  Tarih Öretmeni Barış Örgen danışmanlığında hazırladıkları ''Sanat Terapisine Dayalı Grupla Psikolojik Danışmanın Üniversite Sınavına Hazırlanan 12. Sınıf Öğrencilerinin Sınav Kaygısına Etkisi'' adlı Psikoloji projesiyle Türkiye 2.si olarak Sakarya ve Karasu'nun adını ulusal bir platformda yeniden duyurdular.

Danışman öğretmen Barış Örgen açıklamasında ''Proje hazırlamak, öğrencilerimizin kişisel gelişimleri açısından oldukça önemli. Öğrencilerimle projenin ilk aşamasından itibaren bir yolculuk yapıyoruz. Projenin uygulama aşaması, bölge ve Türkiye finali hem öğrencilerime hem bana yeni şeyler öğretiyor. Bu yıl pandemi nedeniyle Türkiye finali gecikmeli oldu. Ancak yine öğrencilerimle hem okulumuzu hem ilçemizi hem de ilimizi temsil ettik. Mutluyuz.Öncelikle bu projenin gerçekleşmesinde bizlere en büyük desteği veren Olgu Psikolojik Danışmanlık merkezinden Süpervizörümüz Uzm. Psk. Dan. Özden Bilgin'e çok teşekkür ederim. Özden Hanım'ın desteği olmasaydı böyle bir proje olmayacaktı. Çalışmanın ilk gününden son gününe kadar her zaman bize çok destek oldu. Ayrıca 10 hafta süren sanatla terapi oturumlarına girerek oturumları yöneten Psikolojik Danışmanlar Merve Çalık ve Züleyha Ekici'ye de çok teşekkür ederiz. Başarı tam bir ekip işi oldu diyebilirim. Elde edilen derece sayesinde öğrencilerim para ödülünün yanısıra üniversite sınavında 25 ek puan kazandı, bu da onların üniversite hedeflerinde yollarını açan çok önemli bir kazanım oldu. Darısı önümüzdeki yıllarda okulumuzda okuyacak diğer öğrencilerin başına.'' Dedi

13-07-2020